Presentació

“La Fondona” som un col·lectiu feminista / LGBTIQ+ / queer de veïnes del barri de Sants i La Bordeta que col·laborem amb el projecte de Can Batlló .

Vam néixer com a un fons documental que col·laborava amb la Biblioteca Popular Josep Pons (recurs que encara és actiu) i el nostre objectiu principal era treballar activament per fer de la biblioteca un fons de referència, en l’àmbit de la ciutat de Barcelona, pel que fa a continguts relacionats amb els feminismes, les sexualitats, els moviments LGTBIQ+ i la teoria Queer.

Actualment hem diversificat la nostra activitat, passant de ésser només un fons a esdevenir un grup amb incidència en altres àmbits relacionats amb aquestes perspectives.

Desenvolupem el nostre qüotidià al Bloc Onze, la nau industrial que des de l’11 de juny de 2011 autogestionem les veïnes i veïns de La Bordeta i Sants. La cessió en la gestió de la nau a temps perpetu, juntament amb l’obertura d’un carrer peatonal de lliure circulació que travessa l’interior del recinte, es van aconseguir arran de tres dècades de mobilitzacions veïnals que, després de la intensificació des de 2009, van culminar amb l’entrada al recinte els dies 11, 12 i 13 de juny de 2011.

 

Com arribar-hi 

 

La següent infografia recull els nostres inicis.

Fondona_explicatiu

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s