Per unes festes feministes!

festafeminista

Des de La Fondona hem signat el Protocol de prevenció i actuació contra les agressions masclistes en espais de festa del barri de Sants. Estem contentes que aquest any podem llançar un protocol contra les agressions masclistes i felicitem les assemblees impulsores. Això és un pas important cap a unes festes feministes per a totes. Perquè el barri es converteixi en un lloc sense agressors, però, totes hem de fer-hi mans i mànigues. Us convidem llegir el protocol i aplicar-lo, portar-lo a les vostres assemblees perquè no només les festes sinó tot l’any responguem adequadament a les agressions. Avall us posem la presentació tal i com l’han fet les assemblees impulsores.

Massa sovint hem vist com les dinàmiques i les inèrcies dels espais festius poden afavorir que es produeixin agressions masclistes. A més, l’aplicació de protocols en altres barris i el fet d’haver posat sobre la taula aquest tema ha portat a que cada vegada en siguem més conscients i siguin més visibles les agressions que es produeixen, reafirmant-nos en el convenciment de que és necessari que ens organitzem i treballem per prevenir i reaccionar col·lectivament davant d’aquestes.

Entenem que aquest tipus d’agressions són una de les expressions del sistema patriarcal, i en tant que sistèmiques, cal assumir col·lectivament la responsabilitat de fer que no tinguin cabuda al nostre barri. Volem espais on ningú hagi d’estar alerta; on tothom pugui ser lliure de relacionar-se amb qui vulgui, quan vulgui i com vulgui.

Aquest és el motiu que ens ha portat a diferents col·lectius del Barri a trobar-nos i a treballar en el protocol que s’aplicarà durant aquesta festa major als espais del Casal de Joves, del Casal Independentista de Sants i de Can Vies i que és un primer pas de molts que queden per arribar a tenir un barri lliure d’opressions patriarcals. No l’entenem com un document estàtic, sinó com el resultat d’un procés que tot just està començant, que cal anar adaptant en funció de l’espai, del context i del coneixement que anem adquirint a base de portar-lo a la pràctica.

El protocol engloba des de mesures per prevenir les agressions a una guia d’actuació en cas de que es produeixi una agressió. D’altra banda, també s’ha habilitat el correu protocolsants@gmail.com per fer arribar les agressions que succeeixin i visibilitzar-les tot i que potser no requereixin l’activació del protocol.

Fem entre totes unes festes feministes! Bona festa major!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s