Taller experimental de sevillanes drag: Entre l’adoctrinament i la subversió

cartellsevillanesLIGHT2

Taller Experimental de Sevillanes Drag
Entre l’adoctrinament i la subversió

Des de La Fondona, Fons Documental Feminista / LGBTI / Queer ubicat a la Biblioteca Popular Josep Pons de Can Batlló, organitzem aquest taller amb molta barra, qüestionaments i ganes.

L’objectiu del taller és compartir des de la pràctica un trosset del folklore popular del sud, resignificant-lo, donant-li la volta, reapropiant-nos de les dimensions de gènere, de classe, de sexualitat… que venen associades al ball de les sevillanes.

Es tracta, d’una banda, de reflexionar sobre com des de la tradició, des del conservadorisme en què van nàixer les sevillanes, l’ús popular i col·lectiu ha fet que aquest ball i tot el que ho envolta hagi esdevingut una pràctica diferent fins a arribar, en ocasions, a ser una manifestació oposada, fins i tot subversiva i rebel. D’altra banda, i sobretot, es tracta d’aprendre a ballar sevillanes des d’un altre lloc: des d’un carrer viu i irreverent (i no una acadèmia disciplinadora) que es pregunta pels rols i les dinàmiques de gènere imposades i vol dinamitar-les.

A més, com a colofó, l’últim dia del taller es generarà un espai per treure la sevillana-drag que portem a dins, travestir-nos, desafiar i jugar amb els rols, transformar-los… mentre ballem tot allò après al taller.

Per això farem sevillanes drag i, un cop més, desafiarem l’heteropatriarcat!

Quan? Els divendres 16, 23 i 30 de maig de 18h a 21h
On? A Can Batlló (C/Constitució, 19, Barcelona)
Inscripcions i més info: lafondona@gmail.com (Data límit per a inscripcions: divendres 9 de maig!)
Més: https://lafondona.wordpress.com/
@LaFondona

Es tracta d’un taller no adaptat degut a l’espai de Can Batlló, que encara no està preparat per a persones amb mobilitat diferent a la normalitzada, tot i que s’està mirant de canviar això. Igualment, si hi hagués alguna persona amb aquestes característiques que volgués participar-hi, l’acolliríem sense problema i ja miraríem com ho faríem.

______________________________________

Taller Experimental de Sevillanas Drag
Entre el adoctrinamiento y la subversión

Desde La Fondona, Fondo Documental Feminista / LGBTI / Queer ubicado en la Biblioteca Popular Josep Pons de Can Batlló, organizamos este taller con mucho morro, cuestionamientos y ganas.

El objetivo del taller es compartir desde la práctica un trocito del folklore popular del sur, resignificándolo, dándole la vuelta, reapropiándonos de las dimensiones de género, de clase, de sexualidad… que vienen asociadas al baile de las sevillanas.

Se trata, por un lado, de reflexionar sobre cómo desde la tradición, desde el conservadurismo en el que nacieron las sevillanas, el uso popular y colectivo ha hecho que este baile y todo el que lo rodea se haya convertido en una práctica diferente hasta llegar, en ocasiones, a ser una manifestación opuesta, incluso subversiva y rebelde. Por otro lado, y sobre todo, se trata de aprender a bailar sevillanas desde otro lugar: desde una calle viva e irreverente (y no una academia disciplinadora) que se pregunta por los roles y las dinámicas de género impuestas y quiere dinamitarlas.

Además, como colofón, el último día del taller se generará un espacio para sacar la sevillana-drag que tenemos dentro, travestirnos, desafiar y jugar con los roles, transformarlos… mientras bailamos todo lo aprendido en el taller.

¡Por eso sevillanas drag haremos y, una vez más, el heteropatriarcado desafiaremos!

¿Cuándo? Los viernes 16, 23 y 30 de mayo de 18h a 21h
¿Dónde? En Can Batlló (C/Constitució, 19, Barcelona)
Inscripciones y más info: lafondona@gmail.com (Fecha límite para inscripciones: ¡viernes 9 de mayo!)
Más: https://lafondona.wordpress.com/
         @LaFondona

Se trata de un taller no adaptado debido al espacio de Can Batlló, que aún no está preparado para personas con movilidad diferente a la normalizada, a pesar de que se está viéndo como modificar este hecho. Igualmente, si hubiera alguna persona con estas características que quisiera participar, la acogeríamos sin problema y ya buscaríamos la forma de hacerlo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s